琴日網上傳出韓國 Bizzard 推出 DIABLO III 退款安排,而作為港澳台集中營o既台灣 Battle.net 亦於下午宣佈回饋方案,大家無睇錯係只有「回饋」。根據台灣官網資料,任何玩家只要係 6月21日前購買 Diablo III 包括繁中、國際或典藏版均可獲得 StarCraft II: Wings of Liberty 30天免費使用券,但於戰網卡缺貨期間改係美國 Battle.net 用信用卡購買的玩家就不包括在內。

雖然表面睇回饋方案人人有份,但退款安排台灣 Battle.net 就隻字不提,變相只有韓國玩家先有得退款,相信此刻玩家們都好後悔點解唔辛苦o的過韓國 Bizzard 買呢! 不過,回饋方案已成定局,大家都只好接受,但筆者有點都忍唔住要砲咀兩句,點解回饋一定要係 StarCraft II: Wings of Liberty 30天呢? 既然同等價值係戰網卡 150點,點解唔直接退點數俾我,等我選擇去玩魔獸世界 (WOW) 定 StarCraft II 呢?

消息來源: http://tw.battle.net

廣告